Čerstvé houstičky

3. března 2016 v 9:32 | ♥Mariana♥ |  Pečivo
moje houstičky vypadaly přesně jako na obrázku:)

INGREDIENCE:
- 400g hladké mouky (zdravější varianta - půl hladké a půl celozrnné mouky)
- 250ml vlažného mléka
- 6 milimetrový plátek másla
- 1,5 lžičky soli
- 1/2 kostky čerstvého droždí
- lžička třtinového cukru
- něco na posypání - sůl, semínka, mák...

POSTUP:

1) Nachystáme si kvásek, do půlky vlažného mléka dáme lžičku třtinového cukru, rozdrobíme droždí a zaprášíme trochou mouky. Dáme na teplé místo a necháme vybublat.
2) Mezitím se dáme do mísy mouky, přidáme sůl, zbytek, mléka a rozpuštěné máslo.
3) Přidáme vykvasený kvásek a vypracujeme tuhé těsto. A necháme jej kynout jednu hodinu.
4) Po vykynutí rozdělíme těsto na 8 dílů a pleteme housky, které skládáme na plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem.
5) Pečeme v předehřáté troubě na 200°C a úečeme housky asi 15 minut dozlatova.

Do těsta můžete přidat třeba lněná/slunečnicová semínka, posypat makem, kmínem nebo hrubou solí, Fantazií meze nekladou...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama