Tradiční koláčky

4. května 2014 v 11:30 | ♥Mariana♥ |  Moučníky a Dezerty

Ingredience:
500g hladké mouky
250ml mléka
1 balíček vanilkového cukru
3 žloutky (2 do těsta, 1 na potření)
70g cukru
20g droždí
špetka soli
100g másla
nastrouhaná kůra z citronu

Postup:
Do prosáté a málo osolené mouky přidáme cukr, vanilku a strouhanou citronovou kůru. Pak tam nalijeme z droždí připravený, vykynutý kvásek, ohřáté mléko, ve kterém jsme umíchali rozpuštěné máslo a žloutky. Vypracujeme měkké a lesklé těsto. Pak vařečku vyndáme, těsto posypeme moukou a dáme na teplé místo vykynout.
Z vykynutého těsta vykrájíme lžící kousky, uděláme bochníčky, které na omaštěném plechu necháme vykynout. Zatím dáme do čistého rohu utěrky trochu mouky a zavážeme ji motouzem, abychom měli tvořítko na koláčky.
Vykynuté bochníčky připraveným tvořítkem uprostřed vytlačíme, načež okraje koláčů potřeme žloutkem. Důlek naplníme nádívkou a v pečeme 30 minut na 170-180°C. Chceme-li, aby byly koláčky delší dobu křehké, potřeme upečené okraje rozpuštěným máslem. :)

Dnes jsem je dělala a jsou výborné, křupavé :3
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama