Mazanec

11. července 2012 v 9:48 | ♥Mariana♥ |  Sladké
Tradiční Velikonoční pečivo podle mého receptu.
mazanec
INGREDIENCE:
400g polohrubé mouky, 100ml mléka, 3 žloutky, špetka soli, 1 čajová lžička citronové kůry, 80g moučkového cukru, 50g oloupaných a hrubě nasekaných mandlí, 80g hrozinek, 100g másla
Kvásek: 125ml mléka, 30g droždí, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 lžíce cukru moučky, oloupané mandle nakrájené na lístky, rozšlehané vajíčko na potření.


POSTUP:
Do vlažného mléka s moukou a cukrem rozdrobíme droždí a necháme vykynout. Do mísy prosejeme mouku, smícháme ji s cukrem, solí a citronovou kůrou. Poté přidáme žloutky, rozpuštěné vlažné máslo, mandle, hrozinky a pečlivě promícháme. Přilijeme kvásek a vypracujeme tužší těsto a necháme ho pod utěrkou kynout na teplém místě.
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, lehce prohněteme a z těsta vytvarujeme kulatý bochánek. Bochánek přendáme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě jednou nakynout. Potom vezmeme ostrý nůž a na vrcholku bochánku vykrojíme křížek asi 2 cm hluboko. Potom bochánek potřeme rozšlehaným vajíčkem, a posypeme lupínky mandlí.
Mazanec vložíme do hodně vyhřáté trouby, asi po 10 minutách teplotu snížíme a mazanec pak zvolna dopečeme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 chefgonin chefgonin | E-mail | 19. ledna 2013 v 1:53 | Reagovat

Zajímavé recepty na tebe, miluji sledovat recepty z jiných zemí, a myslím, že svůj blog dobře, snažím se přeložit recept vyzkoušet doma. Můj blog je tradiční kuchyně Valencie, mám dobré recepty, budete rádi viděli España.Te zvou k návštěvě své recepty v

http://valenciagastronomic.blogspot.com.es.

Doporučuji uvidíte recept Taroncello (vína a destiláty) velmi dobré a svou vlastní invenci nebo dezerty.

Pozdrav ze země pomerančů ve Španělsku (Valencia)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama