Kinder Pinguigui

13. května 2012 v 11:21 | ♥Mariana♥ |  Moučníky a Dezerty
Trošku pracnější dezert. Výsledek však stojí za to. ♥ Jsou mnohem lepší než originál.





Ingredience:

  • NA KRÉM
  • 5 dcl šlehačky ke šlehání - na smetanový krém
  • 1 lžíce želatiny - na smetanový krém
  • 1 lžíce tekutého medu - na smetanový krém
  • 1/2 lžičky vanilkového aroma - na smetanový krém
  • 15 dkg čokolády na vaření - na čokoládový krém
  • 10 dkg Hery - na čokoládový krém
  • 1 lžíce vody - na čokoládový krém
  • 2 lžíce oleje - na čokoládový krém
  • NA POLEVU
  • 20 dkg čokolády na vaření
  • 10 dkg Hery
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžíce cukru moučky
  • NA TĚSTO
  • 6 vajec
  • 6 polévkových lžic cukru krystal
  • 6 polévkových lžic teplé vody
  • 6 polévkových lžic hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 1 balení prášku do pečiva

Postup:

1. Těsto: Pomalu smícháme vodu s moukou a práškem do pečiva. Potom vmícháme kakao. Přidáme sníh ušlehaný z bílků. Z tohoto těsta upečeme 2 kakaové piškoty. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu při 200°C.

2. Krém: Přísady na smetanový krém rozdělte na 2 části. Polovinu želatiny namočte do cca 3 Polévkových lžic vody, nechte asi 5 minut nabobtnat a pomalu na slabém ohni zahřívejte. Vyšlehejte šlehačku, pomalu přidávejte rozehřátou želatinu a přilejte rozpuštěný med. Vyšlehejte tuhou šlehačku, kterou nanesete na upečený plát těsta a vložte na cca 30 min do chladničky.

3. Čokoládová poleva: Mezitím v páře rozpusťte čokoládu, přidejte Heru a olej a dobře promíchejte, aby byla vláčná. Po vychladnutí naneste na šlehačkový krém a vložte do chladu. Když je čokoláda mírně stuhnutá, vyšlehejte druhou půlku šlehačky s medem a želatinou, naneste na čokoládu a přikryjte druhým plátem. Polejte polevou a nechte ztuhnout.

Dobrou chuť. :-D

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Mii9 Mii9 | 9. června 2012 v 10:00 | Reagovat

Ty řezy vypadají opravdu báječně, určitě si je doma zkusím :-)
A stránky jsou taky moc pěkně udělané :-)

2 this-is-love this-is-love | 30. června 2012 v 14:18 | Reagovat

Krásné určitě zkusím

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama