Květen 2012

BÍLÁ ČOKOLÁDA DO FORMIČEK

19. května 2012 v 9:27 | ♥Mariana♥ |  Sladké

Suroviny:
200 g cukr moučka, 1 ks vanilkového cukru, 250 g stoprocentního tuku (Iva, Omega…), 2 pol. lžíce vanilkového pudinku, 100 g sušeného mléka

Postup:
Všechny ingredience vložíme do misky a ve vodní lázni ohříváme a mícháme, až se vše spojí v hladkou hmotu. Do hmoty v misce se nesmí dostat voda z lázně, protože jinak by se to srazilo.

Připravíme si formičky (lze nahradit prázdnými bonboniérami) Do formiček lze předem nasypat trochu kokosu, nebo barevného máčku či sekaného sušeného ovoce a hrozinek. Vše se pak zalije "čokoládovou" hmotou a nechá v chladu ztuhnout.

Po vychladnutí vyklepneme (pro ulehčení můžete formičky vložit na 15 minut do mrazničky)

Domácí čokoláda - tuhá

19. května 2012 v 9:24 | ♥Mariana♥ |  Sladké
Formičky z adventního kalendáře postačí na vyrobení výborných ozdob na koláč či dort nebo jen tak na malé čokoládičky, můžete také použít formičky větší.

Ingredience:
300g cukru moučky
100g kakaa
350g 100% tuku
150g sušeného mléka
1 balíček vanilkového cukru

Postup:
Tuk rozpustíme, ale nesmí se vařit.
Přidáme ostatní suroviny a vymícháme dohladka.
Můžeme přidat sekané ořechy, pokrájené rozinky nebo strouhaný kokos.
Domácí čokoládu lijeme do malých formiček, necháme v chladu ztuhnout a vyklopíme. Hotové čokoládové tvary můžeme použít na zdobení cukroví, dortů, pudinků nebo jen tak na mlsání.

Domácí tuhá čokoláda

19. května 2012 v 9:21 | ♥Mariana♥ |  Sladké
Čokoláda. Mnoho lidí o sobě tvrdí, že na ní mají závislost. Dokáže zbavit stresu.
Uvařte si svou vlastní jak budete chtít. Můžete si do ní dát co budete chtít.....

Ingredience:
250 g práškového cukru
120 g kakaa
200 g ztuženého tuku
ovoce, ořísky, bonbony, mandle- cokoliv si budete do čokolády přát.

Postup:

Rozpuštěný tuk smícháme s kakaem a cukrem a vymícháme dohladka, pak přimícháme ořechy a plníme formičky vypláchnuté studenou vodou.




Domácí čokoládová zmrzlina

19. května 2012 v 9:15 | ♥Mariana♥ |  Sladké
V letním pařáku určitě oceníte recept na výbornou domácí čokoládovou zmrzlinu.
V této době, kdy už čokoládová zmrzlina vyjde dosti draho si můžete udělat tuto levnější domácí.

Ingredience:

50g nerafinovaného cukru
100g čokolády na vaření
285ml polotučného mléka
30g kakaa
150ml smetany ke šlehání


Postup přípravy receptu:

Mléko s cukrem přivedeme k varu a potom do něj vmícháme čokoládu nalámanou na kousky a prosáté kakao.
Pak směs sundáme z plotny a mícháme až do úplného rozpuštění čokolády. Tuto směs necháme vychladnout.
Mezitím našleháme smetanu a pak ji vmícháme do vychládlé čokoládové směsi.
Poté vše vlijeme do vhodné nádoby a dáme zamrazit. Během mražení je vhodné zmrzlinu promíchávat. Zhruba po 5-ti hodinách je domácí čokoládová zmrzlina připravená k servírování.Můžeme dozdobit kousky čokolády.


Pečený ovocný čaj

19. května 2012 v 9:10 | ♥Mariana♥

Krásně voní, zahřeje po náročném lyžování i sáňkování. Můžete ho dělat i dětem - Neobsahuje kofein.



Jak na to? :

Připravte zhruba 2 kg ovoce (jablka, hrušky, mražené maliny, ostružiny, rybíz, pomeranč….). Větší ovoce nakrájejte na kousky, jablka a hrušky zbavte jádřinců, oloupejte a rovněž pokrájejte. Vše pak rozprostřete do pekáče. Přidejte 2 svitky skořice, 3 hvězdičky badyánu, 8 hřebíčků, šťávu ze dvou citronů a omytou kůru z jednoho citronu, nakrájenou na tenoulinké proužky. Zamíchejte, posypte 1kg cukru a dejte na 10 minut péct do trouby předehřáté na 250°C. Poté přidejte 200ml vody nebo 100ml vody a 100ml rumu a pečte dalších 10 minut. Horké plňte do uzavíratelných sklenic a na asi 10 minut obraťte dnem vzhůru. Při přípravě čaje pak postačí 2-3 lžičky směsi na jeden hrneček. Zalévejte horkou vodou a dochuťte cukrem či rumem.



Ovocné řezy se zakysanou smetanou

19. května 2012 v 9:04 | ♥Mariana♥ |  Moučníky a Dezerty

Piškot:

6 vajec

250 g polohrubé mouky

200 g moučkového cukru

7 lžic oleje

7 lžic horké vody

1 balíček kypřícího prášku



Žloutky, horkou vodu a moučkový cukr ušleháme do pěny. Potom přimícháme polohrubou mouku s kypřícím práškem a olej a nakonec ušlehaný tuhý sníh z bílků.

Dáme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme asi 20 minut na 175 - 200 stupňů.



Krém:

1 - 2 šlehačky (já dávám jednu)

1-2 ztužovače šlehačky (podle počtu šlehaček)

2 zakysané smetany (casi 400 g)

1 balíček vanilkového cukru



Šlehačky, ztužovače a vanilkový cukr ušleháme a potom přimícháme zakysanou smetanu.



Krém natřeme na vychladlý piškot. Na něj naskládáme na plátky nakrájené ovoce a zalijeme želatinou ze 2 sáčků. Dáme do ledničky ztuhnout a můžeme podávat. ☺

Maminčina buchta

18. května 2012 v 20:23 | ♥Mariana♥ |  Moučníky a Dezerty
Všechno se dává do mísy, nic se nešlehá, takže se zamaže jen mísa, vařečka, odměrka a pekáč.

40 dkg polohrubé mouky
25 dkg práškového cukru
15 dkg oleje
5 dkg oříšků - nasekáme
1 lžíce sody
2 lžíce kakaa
špetka skořice
3 celá vejce
rozinky asi hrst
a 1 velká zavařovací sklenice 0,7 l ovoce i se šťávou- nejlepší jsou meruňky (může být i trochu angreštu)


Všechno smícháme a vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Pečeme pomalu ve vyhřáté troubě.

Kinder Pinguigui

13. května 2012 v 11:21 | ♥Mariana♥ |  Moučníky a Dezerty
Trošku pracnější dezert. Výsledek však stojí za to. ♥ Jsou mnohem lepší než originál.





Ingredience:

  • NA KRÉM
  • 5 dcl šlehačky ke šlehání - na smetanový krém
  • 1 lžíce želatiny - na smetanový krém
  • 1 lžíce tekutého medu - na smetanový krém
  • 1/2 lžičky vanilkového aroma - na smetanový krém
  • 15 dkg čokolády na vaření - na čokoládový krém
  • 10 dkg Hery - na čokoládový krém
  • 1 lžíce vody - na čokoládový krém
  • 2 lžíce oleje - na čokoládový krém
  • NA POLEVU
  • 20 dkg čokolády na vaření
  • 10 dkg Hery
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžíce cukru moučky
  • NA TĚSTO
  • 6 vajec
  • 6 polévkových lžic cukru krystal
  • 6 polévkových lžic teplé vody
  • 6 polévkových lžic hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 1 balení prášku do pečiva

Postup:

1. Těsto: Pomalu smícháme vodu s moukou a práškem do pečiva. Potom vmícháme kakao. Přidáme sníh ušlehaný z bílků. Z tohoto těsta upečeme 2 kakaové piškoty. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu při 200°C.

2. Krém: Přísady na smetanový krém rozdělte na 2 části. Polovinu želatiny namočte do cca 3 Polévkových lžic vody, nechte asi 5 minut nabobtnat a pomalu na slabém ohni zahřívejte. Vyšlehejte šlehačku, pomalu přidávejte rozehřátou želatinu a přilejte rozpuštěný med. Vyšlehejte tuhou šlehačku, kterou nanesete na upečený plát těsta a vložte na cca 30 min do chladničky.

3. Čokoládová poleva: Mezitím v páře rozpusťte čokoládu, přidejte Heru a olej a dobře promíchejte, aby byla vláčná. Po vychladnutí naneste na šlehačkový krém a vložte do chladu. Když je čokoláda mírně stuhnutá, vyšlehejte druhou půlku šlehačky s medem a želatinou, naneste na čokoládu a přikryjte druhým plátem. Polejte polevou a nechte ztuhnout.

Dobrou chuť. :-D


Cappuccino Eggnog

1. května 2012 v 16:29 | ♥Mariana♥ |  Nápoje
Domácí cappuccino s kapkou rumu. :-)

Tento recept je na 6 hrnečků.

INGREDIENCE:

1 balíček vanilkového cukru
600ml mléka
120ml rumu
120g cukru
150ml smetany ke šlehání
5 žloutků
5 lžic instantní kávy
skořice podle chuti


Postup:


Ve 3 lžících mléka rozmícháme instantní kávu. Přidáme žloutky a vyšleháme elektrickou metličkou.
Do zbytku mléka přidáme cukr, vanilkový cukr, skořici a ohřejeme. Přidáme mléko s vejci a při nízké teplotě vše zvolna vaříme asi 5 minut. Stále mícháme. Odstavíme a vmícháme rum.
Cappuccino Eggnog rozdělíme do hrníčků a ozdobíme našlehanou smetanou ke šlehání. Cappuccino Eggnog ihned za tepla podáváme.



Domácí loupáčky

1. května 2012 v 16:23 | ♥Mariana♥ |  Sušenky, muffiny...
Lepší než kupované. Recept je z internetu. recepty.vareni.cz

Fotografie receptu: Výborné loupáčky

Ingredience:

Těsto:
180ml mléka
70g másla
400g hladká mouka
40g cukr krupice
sůl
1 balíček vanilkového cukru
22g droždí
1 žloutek
podle chuti citronová kůra

1 žloutek na potření
2 lžíce máku na ozdobu

Postup:

Těsto umícháme ze všech ingrediencí na těsto a zpracujeme ručně nebo v domácí pekárně.
Hotové těsto na loupáčky necháme vykynout a na pomoučeném vále vyválíme rohlíky a opět necháme kynout.
Potom loupáčky mažeme rozšlehaným zloutkem a sypeme mákem.