Rajská polévka

24. dubna 2012 v 14:16 | Majka |  Polévky

Recept na rajskou podle mého taťky.
Ingredience

1 rajský protlak (140g) nebo 3-4 polévkové lžíce protlaku, 1 malá cibulka, 2-3 polévkové lžíce hladké mouky, olej, 4 bobkové listy, 10 kuliček nového koření, asi 1 polévková lžíce hřebíčku, kůra z půlky citrónu, 6 polévkových lžic cukru, asi 1 zarovnaná polévková lžíce soli, petrželka na ozdobu, kapka smetany do talíře (jak kdo rád)





Postup přípravy

Na oleji necháme zesklovatět cibulku a zaprášíme jí moukou. Až nám vznikne zlatavá cibulová jíška, tak ji zalijeme vodou z konvice (ne moc asi 0,5l), osolíme, osladíme, přidáme koření a citrónovou kůru a povaříme asi 5-10 minutek. Poté zcedíme, vrátíme zpět do hrnce (el. sporák na č.4) a přidáme rajský protlak. Důkladně protlak promícháme a dolijeme ještě asi litrem vody. Povaříme asi ještě 5 minutek. Mezitím si bokem uvaříme 10dkg těstovinových písmenek dle návodu na obale. Polévku odstavíme a přidáme do ní uvařená písmenka (nebo rýži). Nakonec dle potřeby ještě polévku dochutíme solí a cukrem a ozdobíme petrželkou. Na talíři můžeme kápnout trochu smetany.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 mariannebrunette mariannebrunette | Web | 25. ledna 2013 v 19:29 | Reagovat

Tento recept znám. Polévka je SUPER! Doporučuji

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama